Sådan holder du en fest på budget

Det er igen tilladt at holde lige så vilde og store fester, som man har lyst til. Kribler det i dig for at røre dansebenene og lattermusklerne? Så er der vist ikke bedre tidspunkt eller bedre undskyldning for at holde en rigtig fed fest.

Det behøver ikke koste en formue at invitere masser af venner, kollegaer og familie til et brag af en fest. Hvis du gerne vil holde dine udgifter på et minimum, så har vi fire gode råd til den bedste fest på budget!

1. Gør spisningen billigere

Der er gode penge at spare på både service og maden. Hvis du ikke selv har service nok, kan du købe engangsservice og på den måde spare både opvask og penge. Det kan du for eksempel få hos Engsig.dk.
Maden kan du selv lave på forhånd og varme den op på dagen, eller du kan bede om hjælp til madlavning fra familie eller venner.

2. Prioriter: Hvad er vigtigst – en stor fest eller en luksusfest?

Når budgettet er stramt, så er det svært at få i både pose og sæk. Med det mener vi, at du er nødt til at prioritere, om du vil invitere mange gæster og dermed nedprioritere den treretters menu, livebandet og fri bar, eller om det er vigtigere for dig at forkæle dine gæster og så invitere færre mennesker. For jo flere gæster desto dyrere har festen det også med at blive – medmindre du forstår at skære festudgifterne helt ind til benet.

3. Hold festen hjemme eller i et havetelt

Endnu en af de store udgifter ved en fest er lokalet. Hvis du skal ud at leje et lokale, et fælleshus eller måske endda en restaurant, så løber det hurtigt op. Har du i stedet selv plads til at huse dine gæster i hjemmet eller i din have, så er det den absolut mest budgetvenlige løsning.
Hvis tanken om opvask i hele køkkenet og rødvin i sofaen gør dig ængstelig, så sørg for at rokere rundt i dit hjem, så det er festvenligt og bed en eller flere af de inviterede om hjælp til at holde festen under kontrol.

4. Inviter dine gæster uden at bruge porto

Det lyder måske tosset, men hvis du skal holde en stor fest, så kan porto på brevinvitationer faktisk blive til ganske mange penge. Et frimærke koster som minimum 11 kroner, og hvis du vil invitere 50 gæster, ja så skal du altså betale hele 550 kroner i porto.