Sådan hjælper du dit barn med at flytte skole

Uanset hvilken alder man har, så kan det være noget af en omvæltning, at flytte til en ny by og i et nyt hus. Men er du et barn i skolealderen kan det være ekstra hårdt.

Det kan nemlig betyde, at man skal sige farvel til gode venner og en hverdag som man har været tryg ved. Som forælder vil vi selvfølgelig gerne gøre det hele så nemt og smertefrit som overhovedet mulig for vores børn og hjælpe dem med at få en god start på deres nye skole.

Planlæg en sjov dag for de nye klassekammerater

På mange måder kan man faktisk godt sige, at der ikke er så stor forskel på at få nye venner uanset om man er barn eller voksen. I mange tilfælde handler det nemlig om, at gøre en ekstra indsats for det sociale.

En god måde at sikre at dit barn falder godt til i sin nye klasse er derfor at hjælpe med at skabe gode venskaber. Det kan du blandt andet gøre ved at arrangere sjove dage og aktiviteter efter skoletid. Det kan både være en velkomstdag for hele klassen, eller hyggelige aftener for en mindre gruppe. Det vigtigste er, at du hjælper med at sætte en ramme for at dit barn lære sin nye omgangskreds at kende.

Det kan I lave sammen

Du behøver ikke sætte det helt store cirkus op i baghaven, for at skabe en sjov dag for dit barns og alle andre børn i klassen. Faktisk er det ofte små ting og simple aktiviteter der skaber de bedste rammer. Du kan også invitere børn og forældre med ud og opleve noget sammen. Hvis du vil undersøge hvad der kunne være af sjove aktiviteter så læs mere her. Så er du godt i gang med at hjælpe dit barn med at falde godt til rette.