Efterskole – en oplevelse for livet

Hører man fra andre, som har været på efterskole, så vil de typisk sige, at det er en oplevelse for livet. Efterskole kombinerer mange forskellige gode ting fra hverdagen, og man får et unikt fællesskab. Man bor på en efterskole samtidig med, at man tager en almindelig 9. eller 10. klasses afgangseksamen. Et efterskoleophold er givende på rigtig mange måder både fagligt, socialt og udviklingsmæssigt. Her lærer man at indgå i et større fællesskab, og man skal kunne rumme mange forskellige typer af mennesker. Man vil derfor udvikle sig enormt meget under et efterskoleophold, da man bliver nødt til at deltage i fællesskabet.

Hvorfor vælge et efterskoleophold?

Et efterskoleophold kan for mange unge være et afbræk fra den almindelige skolegang, men udviklingsmæssigt er der enormt meget at hente på en efterskole. Man får rigtig mange nye kammerater, og man lærer at indgå i et stort fællesskab, hvor man skal respektere alle mennesker. Det giver samtidig noget selvstændig, at man skal bo væk fra mor og far, og det kan være godt udviklingsmæssigt. Her lærer man i højere grad at stå på egne ben, og man får typisk faste pligter som skal gøres. Løser man ikke sine faste pligter får det konsekvenser for alle, og det er en god ting at tage med sig videre i livet.

Hvor kan man gå på efterskole?

Der er mange forskellige efterskoler rundt omkring i Danmark. Man kan vælge alt fra en idrætsefterskole til en kristen efterskole. Er man derfor meget kristen, så kunne en kristen efterskole være et oplagt valg, da man her i høj grad går med andre kristne. Sædding efterskole er et godt bud på en kristen efterskole, som samtidig har alle de ting, som en almindelig efterskole også her. Det inkluderer alt lige fra sport, madlavning og fællessang. Et efterskoleophold giver minder for livet.