Sommerferie i Danmark med hele familien

Når man som familie må bruge denne sommer hjemme i Danmark, er det vigtigt at gøre haven helt klar, til at børnene kan have det sjovt hele sommeren. Det er flere måder, hvor du kan forberede dig på en sjov sommer i den danske sol. Denne liste dækker alt fra, hvordan haven bedst gøres klar til en aktiv sommer med børnene til, hvordan du kan lære børnene om dansk natur og madlavning.

 

Køb en basketkurv til børnene – og de vil elske dig for det!

Børn elsker at dyrke sport og være aktive. De har faktisk brug for at bevæge sig hver dag, for at holde gang i muskler og led. Det smarteste er at vælge en sportsgren, hvor både søster og bror kan være med og have det sjovt sammen. I haven kan du eksempelvis stille en basketkurv eller installere en baskekurv på væggen eller muren i garagen. Så kan de nemt få mange sjove timer over sommeren, hvor de enten kan spille alene og øve skud eller spille kamp mod hinanden eller med venner. Basket er en sjov sportsgren både alene og sammen med venner, så det er også en god aktivitet, når venner og kammerater ikke er hjemme i nogle af sommerens uger.

 

Tag dem ud og oplev den danske natur

Den danske natur er fyldt med dejlige områder, som I kan besøge over sommeren. I har garanteret ikke endnu været alle steder i Danmark, så det er bare om at finde et Danmarkskort og gå på opdagelse. Børnene vil elske at lære nye steder at kende, så de kan fortælle om nogle gode oplevelser, som de har haft i sommerferien, selvom I måske ikke har været ude at rejse i år. Danmark er også et smukt land at opleve, og det må du vise dine børn.

 

Lær børnene om dansk mad

Børn elsker at hjælpe, og de ville nyde, at hjælpe dig med at tænde grillen og gøre klar til en middag i haven. Så tag dem med under dine vinger, og vis dem hvordan man bedst sammensætter et sommermåltid. Kun fantasien sætter grænser – i kan tilberede alt fra en hakkebøf på grillen til en frisk sommersalat. Sæt dem ind i, hvordan man gør, og de vil med glæde hjælpe til. Når de så har hjulpet med maden, og I har hygget over et måltid sammen, så kan børnene brænde det sidste krudt af med et spil basket med deres nye basketkurv.