Få hjælp til en god proces når familien står med et dødsbo

Hvis du står med et dødsbo, kan processen være alt fra forvirrende til følelsesladet, og fra frustrerende til uoverskuelig. Måske I er flere i familien, der kan stå sammen i situationen. Mange oplever desværre også, at denne situation kan skabe kontroverser og konflikter. Skulle det være sådan, at det godt at få hjælp fra en advokat.

Under alle omstændigheder kan det være en god idé at inkludere en advokat, så I er sikre på, at alt forløber som det skal og bør. De kan undervejs også fungere som brugbar rådgivning. Hos Advokathusetbredgade.dk kan du læse meget mere om, hvordan dette foregår, samt hvad I gør, når I skal rydde et dødsbo.

Brugbar rådgivning

Når I står midt i en situation som at skulle rydde et dødsbo, kan der opstå mange tvivlspørgssmål og forvirring omkring flere ting. Derfor kan en adkovat på sidelinjen være en god idé, så I hele tiden kan række ud efter rådgivning. Med en advokat kan I også sikre jer, at I ikke gør noget forkert. I kan så at sige lægge ansvaret over på advokaten, og skulle der derfor opstå uoverensstemmelser, hviler ansvaret tilbage på advokaten. På den måde kan det også fungere som jeres sikkerhed.

Få styr på arven

Det er altid en god idé at få styr på arven, så der ikke opstår konflikter mellem jer, i forhold til hvem der skal arve hvad. Derfor skal I lave en åbningsstatus. Dette er et dokument, hvor I skaber et komplet overblik over de samlede værdier i afdødes hjem. Herunder er ting som de mange forskellige værdier og gæld. Dette udføres af jer, arvingerne, jeres advokat eller bobestyreren. Dette er en god måde for jer at danne jer et overblik over afdødes økonomiske situation. Og når der er økonomi involveret, er det enormt vigtigt at få overblikket over denne, så I sammen kan løse eventuelle økonomiske problemer, uden at nogle står alene.

Boopgørelse

I kan også få vejledning til boopgørelse. Boopgørelse er et af de sidste skridt i processen. Ved behandling af boet, som I undergår undervejs, når I til sidst til den del, hvor I skal redegøre om oplysninger vedrørende hele forløbet. Dette kaldes en boopgørelse – altså en opgørelse over boet. Her indgår også oplysninger om arven, hvem der arver hvad osv. Herunder findes I også alle indtægter og udgifter forbundet med boet fra datoen for dødsdagen til selve skæringsdagen. Denne boopgørelse sendes også til skifteretten.