Lær at håndtere din skilsmisse

hjerte

En skilsmisse er en hård proces for hele familien. Særligt for børnene, som jo ikke er direkte implicerede i skilsmissen. Det er ganske nemt at blive skilt, men det er en del sværere at skulle håndtere sorgen over det omfattende brud. Læs med her og bliv klogere på, hvordan du kan håndtere sorgen over at blive skilt.

Skilsmisse påvirker hele familien

Måske var det dig, der ville skilles. Måske var det en fælles beslutning. Uanset hvad årsagen til jeres skilsmisse var, og uanset hvem der ville den mest, så efterlader en skilsmisse en tomrum og en sorg. Det kan være sorgen over dit forliste ægteskab, sorgen over den partner, som du stadig elsker, sorgen over den kæmpeforandring skilsmissen indebærer eller sorgen over at såre dine børn. For en skilsmisse påvirker ikke kun jer to voksne, der indgik ægteskabet i sin tid. Skilsmissen vil også påvirke jeres omgivelser. Venner, familie og børn. Du må derfor forberede dig på, at en skilsmisse er mere end et tryk på en knap. Det er en langvarig proces, som vil have konsekvenser for hele familien.

brud

En skilsmisse tager tid

En skilsmisse en livskrise, som påvirker mennesker forskelligt. Derfor er første skridt i forhold til at håndtere din skilsmisse at erkende, at du står i en livskrise. Man kan sige, at en livskrise er, når du mister fodfæstet i din tilværelse i en periode. Du skal vænne dig til at være alene og klare alt selv. En skilsmisse kan påvirke din økonomi, din boligsituation og dit samvær med børnene. I det hele taget skal du til at forholde dig til en helt ny hverdag. En skilsmisse vil også påvirke dit følelsesliv. Pludselig er du alene i flere dage ad gangen. Det er hårdt at skulle undvære sine børn, når man nu er vant til at være sammen hver dag. Måske får din ekspartner en ny kæreste, som også skal med i regnestykket. Samtidig skal du også kunne rumme og håndtere dine børns sorg over, at alt ikke er som det plejer. Det er hårdt for både far og mor, og det kan være skræmmende at gå igennem. Heldigvis er det kun i en begrænset periode. For du skal nok komme igennem det, men det tager den tid, det tager.

Få hjælp til at håndtere din skilsmisse

Lad være med at gå gennem din skilsmisse alene. Brug dit netværk. Tal med andre, der er blevet skilt, tal med dine venner og veninder. Du vil helt sikkert finde ud af, at andre har været igennem den samme sorg som dig, og er kommet sikkert ud på den anden side. Har du ikke nogen, du kan snakke med i din omgangskreds, så brug de forskellige tilbud, der findes. Mange kommuner tilbyder skilsmissegrupper til mødre, fædre og skilsmisseramte familier. Hør om der findes en skilsmissegruppe på dine børns skole. Du kan også finde god hjælp hos en skilsmissekonsulent, som er en uvildig rådgiver, der kan hjælpe dig godt gennem sorgen over at blive skilt. Husk at det kun er midlertidigt, og at der er lys forude.