Jeg har trænet og trænet – hvad gør jeg med det resterende fedt?

Hvis man har fortaget en livsstilsændring, og tabt sig i betydelig grad, er det ikke altid sikkert, at ens hud kan følge med processen. Det skyldes, at huden er mindre elastisk, hvis man er overvægtig end hvis man er normalvægtig. Hvis ens hud er elastisk, har den altså lettere ved at trække sig sammen efter et vægttab. Det kan derfor for nogle føles demotiverende, hvis man efter længere tid med træning og et vægttab, fortsat sidder tilbage med uønskede fedtdepoter. 

Der findes heldigvis en løsning på dette, men det er vigtigt at pointere, at en fedtsugning ikke skal ses som en erstatning for en slankekur og livsstilsændring, en snarere som et supplement efter et større vægttab, en fedtfrysning eller en slankekur. Fordi ens hud er mest elastisk, når man er normalvægtig, er en fedtsugning også mest velegnet for de, der er normalvægtige, da huden dermed lettere trækker sig sammen efter en eventuel operation, som er forudsætningen for et flot resultat.

Man står ikke alene med beslutningen 

Der kan være mange årsager til, at man ønsker en fedtsugning og ligeså mange steder, hvor man ønsker denne fedtsugning. Selve processen strækker sig typisk over et halvt år og indledes med en konsultation med eksperter, der vejleder en hele vejen igennem.

Til konsultationen forventningsafstemmer man med en ekspert og kigger tillige på, hvilke behandlingsformer, der giver bedst mening for en selv. Det kan eksempelvis være, at man ønsker fedtsugning omkring mave og hofter, arme og bryst eller hals og ansigt – men det kan også variere meget for mænd og kvinder, eftersom fordelingen af fedt afhænger dels af køn, dels af alder. Efter en konsultation kommer en eventuel behandling, der efterfølges af, at man bruger en elastikforbinding, der sikrer kroppens mulighed for at genetablere hudens kontinuitet og forhindrer væskeansamlinger.

Er en fedtsugning nok?

Afhængig af hvor meget fedt, der skal fjernes, kan der opstå situationer, hvor andre behandlinger er nødvendige. Dette skyldes især hudens manglende elasticitet efterfølgende, hvilket kan medfølge, at man er nødsaget til at få foretaget en hudreduktion efter fedtsugningen for at få det bedste og mest naturlige resultat. 

Prisen på en fedtsugning kan derfor ikke blot variere afhængig af, hvor meget fedt, der skal fjernes, men også om der skal foretages andre behandlinger. Ekstra behandlinger såsom hudreduktion kommer dog ikke som en overraskelse og vil altid blive drøftet ved den indledende konsultation.