Livet er en stor fest, så lad os nyde det

Dage, hvor alting bare går galt, og hvor man er i alt andet end godt humør. De eksisterer desværre.
De nøjes ikke kun med at eksistere. De ligger på lur og rammer os, når vi mindst venter dem. En brækket arm på en varm sommerdag, en ridse i bilen efter en dejlig middag. Sådanne ting er desværre en del af livet.

Dårlige eller mindre forventede ting sker ofte, og når alt kommer til alt, kan ingen af os desværre ændre på det. Det handler ikke om held eller uheld, eller om du havde forventet, at i dag skulle blive en dårlig dag. Det er bare episoder, som langt de fleste af os oplever. Dette er dog ikke ensbetydende med, at vi skal lade det slå os helt ud, tværtimod.

Vi er heldige med livet. Vi er heldige med, at vi har det, og vi er heldige med, at vi har nogle at dele det med. Så lad os nyde det. Lad os elske, når tingene går godt, og lad os smågrine over en ridset bil eller en anden udfordring på vejen. Lad os købe en hel håndfuld heliumballoner, når vi brækker armen, eller når chefen har været på nakken af os hele dagen. Livet er en stor fest, så hvorfor ikke behandle de mindre gode episoder af livet som en fest også.

Festen og sorgen skal være en hårfin balance

Selvfølgelig er hvert enkelt minut af livet ikke fyldt med glæde og grin. Nogle gange stopper festen brat. Dette sker, når der kommer sådan en alvorlig hændelse, at man bare ikke kan børste den væk.
Det skal der selvfølgelig også være plads til. Livet skal ikke handle om at tvinge sig selv til at være glad, når man står i så svære situationer, at det faktisk er umuligt.

Pointen er mere, at når livet byder på sine små bump på vejen, de uforudsete ting, som i bund og grund bare er irriterende, så skal vi huske på, at livet er en fest, og at vi er æresgæsterne. Små ting er ikke værd at lade sig slå ud af. Tværtimod. Grib udfordringen, og vis, at der skal mere til at slå dig ud.

Det er vigtigt, at vi husker dette, for vi kan ikke undgå vores små bump på vejen, men de har også en ret i vores liv. Livet ville være noget så kedeligt, hvis det var én stor dans på roser, så lad os fejre de små bump. Lad os bruge dem til at minde os om, at vi skal huske at nyde festen.