Når håndværkerfaget og værktøjet bliver for alle

Der har måske tidligere været tendens til, at håndværkerfaget blev koblet sammen med mænd og deres interesser. Men er det mon egentlig stadig sådan? I hvert fald er der råd for, hvorledes det håndværkmæssige kan være en opgave for alle – også på tværs af alderen. Læs med her, hvis du mangler inspiration til, hvad dine næstkommende weekender eller derimod ferie, skal gå med.

Inspiration til weekenderne med børn?

Du er måske enlig mor i weekenderne, hvilket betyder, at de praktiske ting i hjemmet ofte tilsidesættes. Ugedagene går med praktiske ting i forhold til at få hverdagen til at rulle. Det her er blot inspiration til, hvorledes du kan få ordnet praktiske ting i weekenderne eller på fridage samtidig med, at dit barn eller børn er beskæftigede. Måske trænger husfacaden til at blive malet, eller har du derimod lyst og gå-på-mod i forhold til at få lavet om i stuen og hængt nye billeder op? I så fald er det værktøjet, som skal I spil. Og heldigvis er det ting, som dit barn og dig kan være sammen om. Et stort udvalg af legeværktøj findes på internettet i dag. Derved kan du være håndværker i hjemmet samtidig med, at dit barn eller dine børn kan udfolde sin kreativitet og agere håndværkere – dette på én og samme tid med hinanden.

Indretning: Med stuen som værksted og hobbyrum

Måske tænker du, at værktøjet blot hører til i garagen og ikke inde i selve hjemme i hvert fald. Dog kan det være en idé at indrette et rum i dit hjem som værksted? Ikke blot som værksted med rod og værktøj, men som et hobby-rum, hvor dit barns legeværktøj og dit eget værktøj kan få plads. Det kan samtidig være et rum, hvor I kan være kreative sammen og bruge en masse timer, når tiden tillader det.