Gode armbånd til festivaler

Det er vigtigt med festivalarmbånd af høj kvalitet, når du bruger armbåndene som en del af din adgangskontrol. Du vil gerne undgå snyd. Både af hensyn til din egen indtjening. Dem der deltager på festivalen skal også være berettigede til at være der. Samtidig vil du også gerne opretholde et godt ry og omdømme over for dine betalende gæster. Betalende gæster skal ikke have oplevelsen af en masse gratister, som nemt har kunnet snyde sig ind på festivalområdet.

I denne artikel gennemgår vi to af de allermest populære festival armbånd.

Vævede festivalarmbånd

Vævede festivalarmbånd er en klassiker og mange festivaller vælger denne type år efter år. Selve båndet bliver vævet i det design, festivallen ønsker. Det kan være festivallens navn, årstal, sponsorlogo eller særlige kendetegn. Et minus ved denne type er, at der kun kan være 8-9 farver alt efter hvilken væv der bliver anvendt til at fremstille båndet. Armbåndet bliver lukket ved at føre en lås henover de to ender af båndet og stramme til, så armbåndet ikke kan tages af igen. Der findes forskellige låse, nogle kræver værktøj for at plombere låsen, mens andre kan lukkes helt uden værktøj. Vævede festivalarmbånd koster omkring et par kroner allerede når du, når op omkring de 3000 styks.

Tyvekarmbånd

Tyvek er et særligt materiale, som ligner papir. Tyvek er et ikke-vævet materiale, som er spundet sammen under varme og tryk. Tyvek er fremstillet af syntetiske fiber i polypropylene. Materialet er enormt slidstærkt og bliver også anvendt som sprøjtedragter, fordi det er resistent over for en lang række kemikalier. Fordi tyvek er så slidstærkt, men samtidig meget tyndt og let materiale er det helt fantastisk til at lave festivalarmbånd af. Armbåndene kan nemlig ikke rykkes over eller tages af uden at ødelægge materialet. Men tyvek bliver fx ikke ødelagt, når der kommer vand på papiret. Tyvekarmbånd bliver tit brugt på kortere festivaller eller endagsarrangementer. Armbåndet er fremstillet med en perforeret lukning, der klistres fast, når armbåndet sidder korrekt stramt om håndleddet. Limen frigøres ved at fjerne en beskyttelsesfilm. Tyvekarmbånd kan trykkes i utallige farver og med designs som du selv vælger.

Tyvekarmbånd koster under en krone, allerede når du køber fra 1000 styk.

Andre typer af festivalarmbånd

Der er mange andre typer af festival armbånd på markedet end de ovenstående to. Især miljøvenlige og bæredygtige festivalarmbånd tager større og større markedsandele. I stedet for polyester bliver armbånd fremstillet af hør, økologisk bomuld eller bambus mere og mere populære.