3 gode råd til aktiviteter, der får børnene væk fra skærmen

Det kan være svært at finde på aktiviteter, der får børnene væk fra tv-skærmen eller mobiltelefonen. Det er dog ikke umuligt, og derfor får du herunder 3 bud på aktiviteter, der kan lokke børnene med ud under den åbne himmel i stedet for at sidde foran fjernsynet. Det er slet ikke så vanskeligt, som det måske lyder – men det handler om at vælge de rigtige aktiviteter.

#1: En tur i zoologisk have

Selvom det måske ikke er den billigste løsning, så er der lagt op til en hyggelig dag med hele familien, når I skal i zoologisk have. Du kan med fordel investere i et par entrebilletter til den lokale zoo, hvis du vil have børnene væk fra skærmen og ud og opleve noget lidt mere virkeligt. Hvis ikke der er en zoologisk have i nærheden af, hvor I bor, kan I gøre det til en dagstur, hvor hele familen tager afsted sammen.

#2: Tag en tur til vandet

Hvem elsker ikke vandet? Uanset, hvilken årstid det er, så er den lokale strand et oplagt bud på et sted, hvor der er fyldt med oplevelser. Er det sommer, kan I bade og hygge jer ved stranden sammen med hele familien. Hvis det ikke er vejr til at bade, kan I istedet gå en tur langs vandkanten – måske endda med en metaldetektor, så I kan gøre jer nogle spændende fund.

Der findes masser af muligheder, og det handler blot om at gribe dem. Hvis du har svært ved at lokke dit barn med til stranden, kan du altid love ham eller hende en is, hvis de tager med. Det plejer at hjælpe lidt på motivationen, hvis der er noget sødt i sigte efter turen. Herudover kan I finde sjove sten, slå smut eller lede efter rav. Det er kun fantasien, der sætter grænserne.

#3: Tag på en spændende skovtur

De fleste mennesker i Danmark bor ikke langt fra en skov – og det er en oplagt destination, hvis I skal på en lille udflugt. Der er god mulighed for at komme ud og blive blæst ordentligt igennem, hvis det ikke er vejr til at være indenfor – og så virker træerne desuden som afskærmning, hvis det skulle regne, mens I er på tur.

Derudover er der mange gode muligheder for spændende aktiviteter i skoven. Om efteråret kan I samle kastanjer, som I kan bruge til at lave kastanjemænd. Om sommeren kan I i stedet tage på en hyggelig picnictur, hvor I slapper af og nyder noget god mad sammen. Uanset, hvilken årstid det er, er skoven fyldt med en masse spændende oplevelser, som med garanti kan lokke børnene væk fra skærmen.