Vælg den rigtige bidering til små tænder

Med små børn kan dagligdagen ofte være en prøve for alle involverede parter. Du som forældre kommer hjem fra arbejde, henter børnene og begynder madlavningen og børnepasningen. Sådan ser flere familiers liv efterhånden ud. At få barnet til at falde til ro, kan være et projekt i sig selv. Her finder du en guide til at vælge den helt rigtige bidering til dit barn.

Barnets udvikling spiller en rolle

Når børn vokser, vokser deres tænder også. Nogle børn oplever at deres tænder begynder at vokse ud før andres. Det medfører en irritation i barnets gummer, hvilket gør at barnet behøver noget at bide i for at kunne lindre smerter og kløe. Derfor kan flere forskellige typer af bideringe være ideelle for netop dit barn. Det afhænger af alder og hvor mange tænder barnet har udviklet. Når det kommer til stimulering af dit barn, vil alting blive puttet i munden. Derfor er det vigtigt at finde den rette bidering til netop dit barn.

Bideringe giver barnet mulighed for at udforske sine sanser, eller nærmere smagssanser. Det er nemlig barnets smagssans, som er bedst til at udforske og undersøge nye indtryk. Derfor kan valget om den rette bidering være en udfordring for forældrene. Valget af bidering både være et blødt, kantet, hårdt, køligt eller varmt objekt.

Den første bidering til en eller få tænder

Når baby skal have sin første bidering, er det ofte de store simple bideringe som passer bedst til barnet. Det er her hvor baby har en eller få tænder, som let kan vaskes og steriliseres. Denne bidering skal helst være af en størrelse, som gør det umuligt for barnet at sluge den. For at løfte denne opgave til barnets første bidering kan en stor og enkel bidering være løsningen. Bideringe kan med fordel sættes i køleskabet, netop så barnets sarte gummer bliver dejligt afkølet.

Den næste bidering til flere tænder

Når barnet vokser og begynder at få flere mælketænder, kan man med fordel benytte sig af en mere avanceret bidering. Det kan være en bidering som har bump, kanter og flere detaljer på sig. Her kan en silicone bidering være den oplagte investering. Som barnet bliver ældre og ældre og får flere tænder, har babyen brug for at få kløet alle sine tænder, også de bagerste hjørnetænder. Det er altså vigtigt at vælge en bidering som når og giver en god stimulation på flest mulige tænder.

Vigtigt i forhold til valg af bidering

Når den helt rigtige bidering skal vælges er det vigtigt at tænke over flere ting:

  1. Passer bideringen til dit barns antal tænder og alder?
  2. Kan bideringen rengøres let?
  3. Er produktet sikkerhedsgodkendt til fødevare?
  4. Er materialerne slidstærke, så barnet ikke bider dele af ringen af og sluger dem?
  5. Er produktet i en størrelse så barnet ikke sluger det?

Hvis du kan krydse de ovenstående spørgsmål af, så er du godt kørende med dit barns næste bidering.