Hjælp dit barn med at sove godt om natten

Det er vigtigt for alle mennesker at have en god nattesøvn, men det er særligt vigtigt for børn, fordi børn udvikler sig rigtig meget på relativt kort tid. Derudover er det selvfølgelig også altid dejligt for dig som forælder, når dit barn sover uden problemer. Så slipper du nemlig for at sidde oppe hele natten med et barn, der bare ikke kan falde i søvn.

Prøv at undgå skærme før sengetid

I en meget teknologisk tidsalder, giver det også god mening, hvis elektronik og skærme spiller en stor rolle i barnets aftenunderholdning. Det er jo på sin vis også fint nok, fordi der altid vil være underholdning tilgængeligt for barnet. Problemet er bare, at det blålige lys fra skærmen kan være meget forstyrrende for barnets søvn.

Derfor kan det være en rigtig god ide, hvis du i det omfang det nu engang er muligt, kan begrænse dit barns skærmtid lidt inden sengetid. Kan denne skærmtid erstattes med en højtlæsning eller lignende, er dette også rigtig fint!

Gør børneværelset spændende for barnet

Det er klart også mere attraktivt for barnet at lægge sig til at sove om aftenen, hvis barnet er glad for sit værelse. Derfor kan du som forælder også få noget ud af at optimere barnets værelse en lille smule. Det kan du f.eks. gøre med en stjernehimmel projektor, der måske kan give barnet lidt mere lyst til at lægge sig i seng om aftenen.

Prøv at sørge for ro i boligen

Der hvor nattesøvnen godt kan blive et problem for mange børn, er hvis de allerede har sovet, og derefter bliver vækket. Så har du som forælder måske godt oplevet, at det kan være en kamp at få barnet til at sove igen. Hvis I fokuserer lidt mere på at være stille omkring børneværelset efter sengetid, kan I forhåbentligt undgå denne situation.