Skab rum for udvikling med en sansegynge til dit barn

Der er ingen tvivl om, at de fleste børn elsker at ligge i en sansegynge. Det gælder ikke kun de små børn, for større børn nyder også at slappe af i sansegyngen. Sansegyngen giver børnene mulighed for at slappe af, mens de bliver vugget roligt i gyngen. En sansegynge er god til børn, helt fra de er nyfødte og til de ikke kan være i gyngen mere.

Der findes mange forskellige slags sansegynger, og mange sansegynger hænger i en krog så den er nem at flytte rundt på. Du kan derfor sagtens have en sansegynge selvom du bor småt, den kan nemlig nemt sættes væk når den ikke er i brug.

Derfor skal du købe en sansegynge til dit barn

Der er mange gode grunde til, at købe en sansegynge til dit barn. Sansegyngen gør så mange gode ting for børn, og så er den samtidig super hyggelig for dit barn at have.

Hjælper barnet med udviklingen – Når dit barn ligger i sansegyngen vil du opleve, hvordan barnet udvikler sig dag for dag. Dit barn vil lære meget om sin motorik når han eller hun ligger i sansegyngen, fordi den vil opfordre barnet til at finde ud af, hvad barnet selv er i stand til at gøre med sin egen krop. En god motorik styrker barnets selvtillid, hvilket vil gavne barnet resten af livet. Sansegyngens bevægelighed vil styrke barnets kropskoordination, fordi det kræver noget af barnet, at få gyngen til at stå stille.

Styrker balanceevnen – Med en sansegynge får du et helt fantastisk balancebræt til dit barn, fordi gyngen har et så naturligt bevægelsesmønster at barnet vil reagerer på det, samtidig med at sansegyngen vil reagere på alle barnets bevægelser.

Barnet kan falde til ro – En sansegynge giver både plads til udvikling, men også i den grad afslapning. De rolige bevægelser gyngen kan lave, kan få ethvert barn til at falde til ro, fordi bevægelserne vil minde om de bevægelser der var inde i moderens mave. Dit barn kan blive vugget til at slappe helt af, når barnet er lille. Større børn vil holde meget af at ligge og slappe af med en god bog eller en film, samtidig med at de bliver vugget frem og tilbage af de gyngende bevægelser.

Hvilken alder passer en sansegynge til?

En sansegynge kan klare en belastning, på helt op til 100 kg. Det er derfor ikke alderen som udgangspunkt der afgør, hvornår dit barn kan bruge sansegyngen. Du kan bruge sansegyngen allerede fra dit barn er helt nyfødt, blandt andet ved at lægge babyen i en babynest, så du er sikker på at barnet ligger trygt og godt mens de blide gynge bevægelser beroliger barnet. Det er dog vigtigt at du husker at holde opsyn med dit barn, når barnet er under 3 år. På den måde er du sikker på at barnet ikke kommer unødvendigt til skade.

Sådan kan du bruge en sansegynge

Der er mange sjove måder at bruge en sansegynge på, det er faktisk kun fantasien der sætter grænser. Du kan bruge sansegyngen som den er, eller tilføje et blødt tæppe i bunden for ekstra komfort. Skal sansegyngen bruges som en hyggelig og afslappende plads til dit barn, kan du lægge tæpper og puder i den, så dit barn rigtig kan putte sig i sansegyngen. I kan også skabe en hule i sansegyngen ved at sætte en sengerand rundt i kanten og tilføje et lagen på stropperne, så sansegyngen ligner et svævende tipitelt. For at gøre det ekstra hyggeligt inde i hulen, kan du tilføje en masse puder og tæpper og sidst men ikke mindst, kan du sno små lyskæder op af stropperne til gyngen for at skabe en hyggelig belysning i hulen til dit barn. Har du en rundt legemadras fra Filibabba, er denne også helt perfekt til at skabe en blød bund i sansegyngen.