Husk din egen velvære

Der sker alt muligt og rigtig meget i tiden omkring det at blive mor. Der er mange ting at holde styr på og et helt nyt lille menneske at tage sig af. Det er dog vigtigt at huske sig selv også, og selvom man måske ikke kan prioritere samme mængde af velvære til sig selv nu som tidligere, så kan man prøve at skabe små stunder af egenomsorg, når det lige passer ind.

En langsom stund med ro

Ro er ofte en mangelvare når man lige er blevet mor, og det kan virkelig være en tilvænningssag, hvis man er vant til noget helt andet. Men er der et lille øjeblik, som du kan dedikere til dig selv, så kan en stund med de bedste ansigtscremer, varmt vand, og måske en bodyscrub gøre underværker. I et kort øjeblik kan det føles som om, man måske får noget af sig selv og roen tilbage. Ikke, at det ofte varer særlig længe, men hvis man kan gribe de små øjeblikke, så kan det være opladning til alt det andet gode arbejde, hvor man måske mere er til rådighed for andre end lige til sig selv.

Bed om hjælp

Det kræver meget at have en lille én, og det kan virke meget overvældende. Nogle gange kan det føles som om, at det kræver en hel landsby, og så er det godt at kunne få hjælp af familie og venner. For nogle kan det være svært at bede om hjælpen, men her er det godt at huske på, at de fleste faktisk gerne vil hjælpe og at det kan føles som en ære at få lov til at give en hånd med, når der er er familieforøgelser tæt på. At bede om hjælp kan give ekstra tid, ro og stunder til lige at mærke sig selv igen, og det er godt for både mor og barn.