Sådan får du sundt hår om vinteren

Kulden er for alvor over os – og det er næsten for koldt til at begå sig udenfor for andet end nye forsyninger.  Vinteren og kulden giver også store udfordringer for dit hår. Det bliver både knastørt og elektrisk på grund af de skiftende temperaturer mellem kulden udenfor og varmen indenfor. Der er dog nogle ting, du kan gøre for at holde dit hår sundt og blødt om vinteren. Vi har her samlet nogle tips til, hvordan du bør behandle dit hår, når det er bidende koldt udenfor.

Brug en fugtgivende shampoo

Håret mister sin naturlige fugt om vinteren, og det kan du modarbejde ved at bruge en god fugtgivende shampoo – en shampoo til tørt og vinterskadet hår. Det bør i dette tilfælde være en sulfatfri shampoo, da mange typer sulfater udtørrer både hår og hovedbund yderligere.

Husk hårkur én gang om ugen

Når håret bliver udsat for kulde, bliver håret hurtigt elektrisk. Her kan en hårkur gøre underværker. De kan bidrage med en masse fugt, hvis du går efter en hårkur til ekstra tørt hår – og så slipper du også af med dit elektriske hår.

Hold dig fra hårtørreren – eller husk varmebeskyttelse

Håret er allerede tørt om vinteren – og det bliver helt udtørret, hvis du gør brug af enten hårtørrer, glattejern eller krøllejern. Du bør derfor så vidt muligt undgå det om vinteren. Lad f.eks. i stedet lufttørre og sæt dit hår op i en frisure i stedet for at glatte eller krølle håret. Hvis du dog ikke kan undgå den daglige styling, er det essentielt at du gør brug af varmebeskyttelse, der plejer og beskytter dit hår – gerne produkter uden silikone.

Hold øje med vandtemperaturen

Når det er koldt, kan det være fristende at bade i dejlig varmt vand, men de høje vandtemperaturer er altså ikke godt for dit hår eller din hovedbund. Det er derfor vigtigt at du vasker dit hår i lunkent vand og skyller efter med koldt vand til sidst.

Husk de regelmæssige frisørbesøg

Det er vigtigt at huske de regelmæssige frisørbesøg, hvis du gerne vil undgå tørre og spaltede spidser. Det er for langt de fleste af os ikke muligt lige nu, hvorfor dit plejeregime kun er endnu vigtigere nu. Når det dog endnu engang bliver muligt at komme til frisøren, bør du få klippet dine spidser, så du sikrer at dit hår forbliver sundt. Vi kan anbefale denne frisør i Kolding: https://tom-k.dk/.